Uradite APTIS TEST sa nama

datum01.09.2017

 • Aptis pruža pouzdane i precizne informacije o nivou znanja engleskog jezika.
 • Aptis je fleksibilan i prilagodljiv vašim potrebama pa vam omogućava da brzo ocenite znanje
 • Takođe, pruža vam mogućnost da precizno ocenite veštine koje su vama relevantne i brzo dobijete rezultate.
 • Pozovite nas da zakazite datum i vreme za Vas…….

Aptis Test Cena: 2.400 dinara

KAKO JE TEST STRUKTUIRAN?

Aptis ocenjuje poznavanje gramatike, vokabular i jezičke veštine (govor, pisanje, čitanje i slušanje). Sastoji se iz testa gramatike i vokabulara, kao dva obavezna elementa, uz dodatni test jezičkih veština po vašem izboru.

Svaki test počinje opštim pitanjima, a zatim prelazi na sve zahtevnije zadatke. Svaki segment testa ocenjuje znanje engleskog jezika od nivoa A1 do C.

ZAŠTO IZABRATI APTIS?

 • Struktuiran je tako da može da, uz gramatiku i fond reči kao osnove testa, oceni i različite jezičke veštine – čitanje, pisanje, govor i slušanje.
 • Birate delove testa koji su relevantni za vaše poslovanje.
 • Može se koristiti za ocenu različitih nivoa poznavanja engleskog, od A1 do C

TIPOVI APTIS TESTA

APTIS GENERAL

Aptis General je osnovni tip testa. On može biti prilagođen preduzeću ili organizacionim potrebama, na primer određenoj delatnosti (ekonomija, turizam) kao i različitim veštinama koje želite da testirate.

APTIS ADVANCED

Aptis Advanced je inovativni alat za procenu znanja koji vam pomaže da precizno testirate znanje engleskog jezika – čitanje, pisanje, slušanje i govor. Koristi se pri testiranju viših nivoa znanja engleskog jezika (CEFR* B1-C2).
https://www.britishcouncil.org/sites/default/files/candidate_guide_-_for_web.pdf

APTIS ZA TINEJDŽERE

Aptis za tinedjžere je opšti test engleskog jezika namenjen mladima uzrasta od 13 do 15 godina. Prilagođen je potrebama mladih pri razvoju njihovih jezičkih veština.

Đaci širom sveta počinju sa učenjem engleskog jezika tokom prvih godina svog školovanja što stvara sve veću tražnju potrebu za testiranjem njegovog poznavanjaznanja engleskog u ovom uzrastu. Škole, kao i roditelji, prepoznaju koliko je ovaj jezik važan za učenje, razvoj i rad u međunarodnom okruženju.

O ČEMU SE RADI?

 • Aptis za tinejdžere je novi način za procenu znanja engleskog jezika koji je razvio British Council. Dizajniran je upravo za tinejdžerski uzrast, pa se, u svrhu testiranja, koristi temama koje su bliske mladima.
 • Namenjen mladima uzrasta od 13 do 17 godina, ovaj test vam omogućava da procenite specifične jezičke veštine i brzo dobijete rezultate.
 • Pitanja su osmišljena tako da pokriju teme iz svakodnevnog života mladih, na primer: društvene mreže, domaći zadaci, događaji u školskom okruženju, sport, itd. Ovaj moderni pristup testiranju omogućava kandidatu da u potpunosti pokaže svoje znanje engleskog jezika.

KOME JE TEST NAMENJEN?

 • osnovnima i srednjim školama
 • ministarstvima obrazovanja
 • školama stranih jezika
 • privatnim nastavnicima i tutorima
 • dvojezičnim školama.

ŠTA OVAJ TEST OMOGUĆAVA?

 • procenu spremnosti za polaganje međunarodno priznatih ispita
 • procenu spremnosti za studiranje u inostranstvu i programe obrazovanja od kuće
 • uočavanje u kojim oblastima je učenicima potreban dodatni rad i podrška
 • testiranje napretka učenika tokom dužeg perioda vremena.

Fleksibilnost testa se odnosi i na način prikazivanja rezultata koji se može prilagoditi tako da pokazuje uspešnost pojedinca ili cele grupe.

Svaka veština koja se testira se ocenjuje na skali (0–50) koja se može koristiti za poređenje kandidata u određenoj grupi kao i praćenju napretka ukoliko se test polaže više puta. Pored ove skale uz svaki test ocenjujemo i nivo poznavanja određene veštine (A1–C) prema Zajedničkom evropskom referentnom okviru za jezike (CEFR). Ukoliko se testiraju sve četiri veštine dobija se i sveukupni (CEFR) nivo znanja.
https://www.britishcouncil.org/sites/default/files/aptis_for_teens_brochure_europe.pdf?_ga=1.172677600.2115135055.1453732346

ŠTA MOJ REZULTAT ZNAČI?

Nakon polaganja testa dobićete rezultat koji je baziran na Zajedničkom evropskom okviru za jezike (CEFR). On će prikazati vaš CEFR nivo (A1–C) za svaku veštinu koja je ocenjivana. Ukoliko su testirane sve četiri veštine dobićete svoj ukupni CEFR nivo. Zajedno sa ovim nivoom, dobićete i rezultat na skali od 0 do 50 koji pokazuje vaš uspeh za svaki deo testa.

Recognition Aptis is not a recognised test. It cannot be used for visa, university entrance or other immigration purposes.

Test Demos

https://www.britishcouncil.org/exam/aptis/reading
https://www.britishcouncil.rs/exam/aptis/take-test/writing-video
https://www.britishcouncil.org/exam/aptis/listening
https://www.britishcouncil.rs/exam/aptis/take-test/speaking-video


   

Copyright © 2007-2016 Owen Owen d.o.o. Sva prava zadržana.